• Welkom op dit forum. Log in om deze melding te laten verdwijnen. Nog geen account? Registreer dan gratis.

  Voordelen van een account:
  - lees en plaats forumberichten
  - lees en plaats sociale berichten
  - krijg toegang tot alle WMSX spellen
 • De afgelopen dagen zijn er meerdere fora waarop bestaande accounts worden overgenomen door spammers. De gebruikersnamen en wachtwoorden zijn via een hack of een lek via andere sites buitgemaakt. Via have i been pwned? kan je controleren of jouw gegeven ook zijn buitgemaakt. Wijzig bij twijfel jouw wachtwoord of schakel de twee-stappen-verificatie in.

11 september 2001, aanslag Twin Towers

Master

Administrator
Medewerker
De datum 11 september zal voor velen synoniem staan voor de aanslag op de World Trade Centre in New York, in de iconische gebouwen "The Twin Towers".
Terroristen vlogen met 2 gekaapte Boeings 767 in de torens. Nadat het eerste vliegtuig in de toren was gevlogen was er nog sprake van een bizar ongeluk. Toen toestel 2 eraan kwam werd het duidelijk dat het om een terroristische aanslag ging.


Het instorten van de Twin Towers: volgens een complot een "inside job"
Er gaat een complot rond waarin word beweerd dat er helemaal geen terroristische aansla was, maar dat de Amerikaanse overheid achter de aanslagen zat. Het rechtstandig instorten zou dit complot voeden. De torens waren immers gebouwd om windsnelheden tot 240 km per uur en aardbevingen te weerstaan. Verder zouden de torens een inslag van een Boeing 707 (wat tijdens de bouw van de Twin Towers het grootste vliegtuig was) moeten kunnen doorstaan, waarbij uit werd gegaan van een mogelijk ongeluk tijdens het landen of opstijgen.
De gekaapte 767's botsten niet per ongeluk tegen de torens, maar doelbewust. Tijdens deze acties kwamen de vliegtuigen in een duikvlucht aan om met een zo hoog mogelijke snelheid in de torens te boren. Een hogere snelheid dan bij een denkbare ongeluk tijdens het landen of opstijgen. Bij een dubbele snelheid is de kinetische energie vier keer zo groot. De impact was dus ook 4 keer zo groot als waar rekening mee was gehouden.

De constructie van de torens:
Beide torens zijn met een kern van meerdere metalen kolommen gebouwd, wat een behoorlijke stevigheid geeft. De liften en een groot gedeelte van de trappen bevonden zich ook in deze kern. Doordat de vliegtuigen met een hoge snelheid in de torens zijn gevlogen was de schade enorm. De met kerosine gevulde vleugels zorgde vervolgens voor een felle brand binnen in de torens waardoor de constructie van binnenuit verder werd aangetast. Brandend kerosine veroorzaakt niet genoeg warmte om metaal te laten smelten, maar wel voldoende om metaal te verzwakken. Doordat de verzwakte kern het gewicht boven zich niet meer kon dragen stortte te bovenkant in. Omdat de verzwakte metalen kern zich in het midden van de gebouwen bevond stortte beide torens rechtstandig in, de noord toren na 102 minuten en de zuid toren na 56 minuten.


Meer informatie over de Twin Towers:


 
Mooie tweet op Twitter/X:


Voor wie geen account heeft:
Vertaald vanuit het Engels door Google:
Ik geloofde vijftien jaar lang in de inside job-complottheorie van 11 september. Het was mijn toegangspoort tot het konijnenhol. Gelukkig ben ik vandaag een ex-truther.Op deze foto is duidelijk de kern van WTC 1&2 te zien. Deze foto is er een die geen enkele samenzweerder van 9/11 je zal laten zien, omdat het hun argument vernietigt.Je kunt heel duidelijk zien dat er geen gecontroleerde sloop nodig zou zijn geweest om het te laten instorten.Doe zoveel mentale gymnastiek als je wilt, maar de waarheid is simpel. In elk gebouw vloog een vliegtuig. De impact, explosie en brand verzwakten de kern. Het gewicht van de vloeren boven de impactzone kromde het staal. En het kwam allemaal down.Geen mysterie. Geen insidejob. Stop met het geloven van fantasieën en word wakker!
 

Bijlagen

 • TwinTowers.jpeg
  TwinTowers.jpeg
  31,7 KB · Weergaven: 4
Back
Bovenaan