• Welkom op dit forum. Log in om deze melding te laten verdwijnen. Nog geen account? Registreer dan gratis.

    Voordelen van een account:
    - lees en plaats forumberichten
    - lees en plaats sociale berichten
    - krijg toegang tot alle WMSX spellen

CSC codes Samsung smartphones

Master

Administrator
Medewerker
Samsung is een populaire merk voor veel gebruikers van Android smartphones. De prijzen willen online nogal eens behoorlijke verschillen opleveren. En dan valt achteraf soms ook tegen dat bepaalde toestellen buiten de promoties van Samsung Benelux vallen. Met de County Specific Code (afgekort als CSC)

Grijze import is hierbij vaak de oorzaak. Net zoals bij de tv's van Samsung zijn ook smartphones voor een bepaalde regio bedoeld. Toestellen bedoeld voor België en Luxemburg hebben de CSC-code "LUX" en toestellen bedoeld voor Nederland "PHN". Daarnaast bestaan er ook nog providergerichte codes.

Om te bekijken welke CSC jouw Samsung heeft ga je naar Instellingen --> Info telefoon --> Software gegevens --> Softwareversie serviceprovider (dit kan per model iets afwijken).
Bij de onderste regel onder "Softwareversie serviceprovider" zie je de CSC van jouw toestel.
Op een toestel welke bedoeld is voor de Nederlandse markt en met een Nederlandse simkaart zal je dan, afhankelijk van het toestel, het volgende zien:
PHN/PHN,PHN/PHN of PHN/PHN,PHN/EUX/PHN.
Naast PHN kan je ook DNL (Ben NL), TNL (T-mobile NL) of VDF (Vodafone NL) tegen komen, wat dan weer Nederlandse prividers zijn. De laatste drieletter-code geeft aan voor welk land (en provider) het toestel oorspronkelijk bestemd was. Bij grijze import zal dit dus afwijken.

Externe links met info:

 
Bovenaan