• Welkom op dit forum. Log in om deze melding te laten verdwijnen. Nog geen account? Registreer dan gratis.

    Voordelen van een account:
    - lees en plaats forumberichten
    - lees en plaats sociale berichten
    - krijg toegang tot alle WMSX spellen
  • De afgelopen dagen zijn er meerdere fora waarop bestaande accounts worden overgenomen door spammers. De gebruikersnamen en wachtwoorden zijn via een hack of een lek via andere sites buitgemaakt. Via have i been pwned? kan je controleren of jouw gegeven ook zijn buitgemaakt. Wijzig bij twijfel jouw wachtwoord of schakel de twee-stappen-verificatie in.

Doggerland

Master

Administrator
Medewerker
Het artikel van NRC heeft de toepasselijke titel "Ons Atlantis: een paradijs dat in de Noordzee verdween".
Doggerland Ooit lag de bodem van de Noordzee droog en leefden mensen er een rijk leven tussen herten, bevers, waterrallen en snoeken. Archeologen raken er steeds meer door gefascineerd.
Ga naar het strand van Callantsoog of Westkapelle, en kijk naar het westen: je ziet slechts het eindeloze water van de Noordzee. Maar ooit lag daar vruchtbaar land en duizenden jaren lang leefden er mensen. Ze vierden feest, jaagden, treurden en lachten. Hun stemmen zijn verdwenen, de herinnering aan hun leven en cultuur werd 8.000 jaar geleden uitgewist door zeewater, omhooggestuwd door smeltende gletsjers van een vergane ijstijd. In 4.000 jaar steeg het zeeniveau 50 meter, genoeg om de Noordzeevlakte volledig onder water te zetten.

Op Wikipedia is ook een mooi stukje over Doggerland te lezen.

Het volledige artikel op NRC:
 
Bovenaan