• Welkom op dit forum. Log in om deze melding te laten verdwijnen. Nog geen account? Registreer dan gratis.

  Voordelen van een account:
  - lees en plaats forumberichten
  - lees en plaats sociale berichten
  - krijg toegang tot alle WMSX spellen
 • De afgelopen dagen zijn er meerdere fora waarop bestaande accounts worden overgenomen door spammers. De gebruikersnamen en wachtwoorden zijn via een hack of een lek via andere sites buitgemaakt. Via have i been pwned? kan je controleren of jouw gegeven ook zijn buitgemaakt. Wijzig bij twijfel jouw wachtwoord of schakel de twee-stappen-verificatie in.

eigen level King's Valley 2 maken

Master

Administrator
Medewerker
Met het spel King's Valley 2 kan je naast de 60 bestaande levels ook een eigen level creëren. Start het spel op, en klik op het diskette symbool links onderin om het menu daarvan te openen en klik dan op Add blank disk"
Screenshot 2023-01-28 at 21-08-01 Kings Valley 2.png

Hierna heb je een virtuele disk aangemaakt waarop je straks jouw eigen level kan saven.
Belangrijk!!! Kies na het saven in het zelfde menu om de virtuele disk op jouw computer op te slaan!!!
Nu deze virtuele disk is aangemaakt ga je in het spel naar EDIT (met spatie bevestigen), kies bij LOAD DATA "NO" (tenzij je een eerder opgeslagen level wilt bewerken) en bevestig weer met de spatietoets. Hierna kan je 1 tot 6 vakjes selecteren waarin jouw level gemaakt kan worden (een level kan tot 6 velden bevatten).
Met de spatie kan je een vak selecteren en met de "m" toets weer weghalen. Na het gewenst aantal vakken klik je op "enter" om verder te gaan. Nu krijg je de beschikbare opties te zien.
Screenshot 2023-01-28 at 21-26-58 Kings Valley 2.png

In het bovenstaande voorbeeld zijn 2 vakken beschikbaar om in te vullen.
 
Met de pijltjestoets navigeer je door de opties, na het drukken op de spatie kan je het gewenste vak selecteren en met enter naar de vak gaan.
Met FLOOR1 kan je blokjes bouwen waar je daarna met gereedschap doorheen kan komen. Met FLOOR2 bouw je blokjes waar je niet doorheen kan komen. De PLAYER en EXIT DOOR zijn vereist om een level te kunnen maken. Bij ENEMY, TRAP en TOOL WEAPEN heb je weer meerdere opties. Na het aanmaken van een level klik je op SAVE om op te slaan op de virtuele disk (kies dan de optie DISK SAVE). Sla de virtuele disc daarna op door op het diskette symbool het menu te openen en op Save Image File te klikken. Hierna kan je deze later weer via de optie Load Image File openen.
Een opgeslagen disk heeft een naam met willekeurige tekens. Door de naam te hernoemen en daar .dsk aan toe te voegen is het mogelijk om jouw eigen level hier toe te voegen.
 

Bijlagen

 • kingsvalley28012023.dsk
  720 KB · Weergaven: 15
Laatst bewerkt:
Back
Bovenaan