Welkom op dit forum. Log in om deze melding te laten verdwijnen. Nog geen account? Registreer dan gratis.

Gehakt met sperziebonen

Master

Administrator
Medewerker
De ingrediënten voor 2 personen:
- 200 gram sperziebonen
- 250 gram rundergehakt
- 150 gram mais
- 1 ui
- 1 teentje knoflook
- 125ml creme fraiche
- bladerdeeg (afhankelijk van de ovenschaal 5 tot 6 plakjes)
- 3 eieren
- 2 theelepels paprikapoeder
- 1 theelepel kerriepoeder
- ½ theelepel komijnpoeder
- klein zakje geraspte kaas voor ovengratin (150 gram)

Verwarm de oven voor op 200 graden.
Kook de sperziebonen 10 tot 15 minuten. Hak de ui en knoflook fijn en en fruit deze in een pan met een scheutje olie. Voeg vervolgens de mais toe. Na 2 minuten kan het gehakt met de kruiden erbij zodat het gehakt rul gebakken kan worden. Daarna de sperziebonen 5 minuten op een laag vuurtje mee bakken.
Verdeel de ontdooide plakken bladerdeeg in een ingevette ovenschaal en verdeel de gehakt/sperziebonen/mais/ui in deze schaal. Meng de eieren met de creme fraiche en voeg daar een snufje peper en zout aan toe. Giet dit mengsel verdeeld over de inhoud van de ovenschaal. Bestrooi dit vervolgens met de geraspte kaas en dan is de schaal klaar om 30 tot 35 minuten in de oven te zetten.
 

Master

Administrator
Medewerker
Ik heb vandaag de sperziebonen vervangen door spinazie. En dat smaakte absoluut niet verkeerd :D
 
Bovenaan