• Welkom op dit forum. Log in om deze melding te laten verdwijnen. Nog geen account? Registreer dan gratis.

    Voordelen van een account:
    - lees en plaats forumberichten
    - lees en plaats sociale berichten
    - krijg toegang tot alle WMSX spellen
  • De afgelopen dagen zijn er meerdere fora waarop bestaande accounts worden overgenomen door spammers. De gebruikersnamen en wachtwoorden zijn via een hack of een lek via andere sites buitgemaakt. Via have i been pwned? kan je controleren of jouw gegeven ook zijn buitgemaakt. Wijzig bij twijfel jouw wachtwoord of schakel de twee-stappen-verificatie in.

Jean-Claude van Damme

Master

Administrator
Medewerker
Jean-Claude van Damme (echte naam: Jean-Claude Camille François Van Varenberg) is een Belgische acteur, voornamelijk in de actie gerne. Jean-Claude is geboren op 18 oktober in Sint-Agatha-Berchem, een plaats in het Brussels hoofdstedelijk gewest (nabij Brussel, waar de bijnaam "Muscles from Brussels" door is ontstaan, mede door zijn prestatie om 166kg te kunnen bankdrukken en het winnen van een bodybuildingwedstrijd. Naast bodybuilding heeft Jean-Claude ook ervaring in shotokan-karate, wat hij vanaf zijn 11e jaar beoefende en daarin de 2e dan heeft behaald en vele wedstrijden heeft gewonnen. Later is hij ook full contact karate en kickboksen gaan beoefenen. Naast deze sporten heeft Jean-Claude ook op ballet gezeten, puur om extra lenig te kunnen worden. Zijn welbekende split is daar het resultaat van.

Om zijn droom om ooit acteur te worden waar te maken is Jean-Claude in 1982 naar Holywood gegaan waar eerst een lange weg als figurant op is gevolgd. Verder is hij bevriend geraakt met Chuck Norris waardoor hij zijn sparringsmaat werd en in zijn bar kon werken. Uiteindelijk kwam in 1988 zijn eerste hoofdrol in de film Bloodsport.

Jean Claude heeft in verschillende films met meer bekende actie acteurs samen gewerkt, o.a. met Billy Blanks, Bolo Yeung, Dolf Lundgren, Micheal Jai White en Scott Adkins.
 
Bovenaan