• Welkom op dit forum. Log in om deze melding te laten verdwijnen. Nog geen account? Registreer dan gratis.

    Voordelen van een account:
    - lees en plaats forumberichten
    - lees en plaats sociale berichten
    - krijg toegang tot alle WMSX spellen
  • De afgelopen dagen zijn er meerdere fora waarop bestaande accounts worden overgenomen door spammers. De gebruikersnamen en wachtwoorden zijn via een hack of een lek via andere sites buitgemaakt. Via have i been pwned? kan je controleren of jouw gegeven ook zijn buitgemaakt. Wijzig bij twijfel jouw wachtwoord of schakel de twee-stappen-verificatie in.

kip in romige champignonsaus (4 personen)

Master

Administrator
Medewerker
Ingrediënten:
- 600 gram kipfilet haasjes
- kip kruiden
- zout
- peper
- 5 eetlepels bloem
- 250 gram champignons
- 300/400 gram prei
- 1 ui
- citroensap
- 350 ml kippenbouillon
- 3 teentjes knoflook (of 4 teentjes voor de liefhebbers)
- 250 ml slagroom
- 4 eetlepels roomboter, bij voorkeur ongezouten

Klaar zetten:
- koekenpan
- steelpannetje
- knoflookpers
- aluminiumfolie

Oven voorverwarmen op 180 graden.

Bereiding:
Snijd de kipfilet haasjes in blokjes en meng dit in een kom met 1 eetlepel kip kruiden en 1 eetlepel bloem. Bak de kipfilet in een pan met een beetje olijfolie. Zodra de kipfilet gebakken is kan dat in een ovenschaal. Bak daarna de gesnipperde ui met champignons en prei, en voeg daar de geperste knoflook aan toe. Zodra dit klaar is kan het bovenop de kipfilet in de ovenschaal.

Smelt 4 eetlepels roomboter in het steelpannetje, en meng daar 4 eetlepels bloem doorheen. voeg hier de kippenbouillon aan toe met een paar druppels citroensap. voeg naar smaak peper en zout toe. Als laatste kan de slagroom toe worden gevoegd om het vervolgens al roerend iets in te laten dikken. Daarna kan de saus in de ovenschaal over de kip met champignons en de groenten worden gegoten. Dek de schaap af met aluminiumfolie en zet het zo'n 45 minuten in de oven op 180 graden.
Deze kip in champignonsaus smaakt heerlijk met rijst, aardappel of friet/patat. Eet smakelijk.

Tip: de overgebleven kip in champignonsaus is goed in te vriezen om er later heerlijk van te genieten. Maak dus rustig extra klaar om later nog eens te kunnen smullen.
20230102_172531.jpg
20230102_172124.jpg
 
Laatst bewerkt:
Bovenaan