Welkom op dit forum. Log in om deze melding te laten verdwijnen. Nog geen account? Registreer dan gratis.

Pioneer SPH-DA230DAB

Master

Administrator
Medewerker
Een mooie uitgebreide autoradio met DAB+ en geschikt voor Apple Carplay en Android Auto.
Zelf maak ik gebruik van Android Auto, waarbij ik in het begin problemen had met de verbinding tussen de Pioneer en mijn telefoon. Een update van Android Auto bleek de oplossing te zijn. Pioneer heeft zelf de app Appradio waar ik zelf persoonlijk geen enkele meerwaarde in zie. Android Auto werkt wel naar behoren. Een nadeel is dat de autoradio slechts 1 usb aansluiting heeft. Om gebruik te kunnen maken van Android Auto moet de telefoon via usb met de radio verbonden zijn. Een usb-stick met muziek is daardoor niet gelijktijdig te gebruiken. Een andere minpunt is dat mijn achteruitrijcamera (met nachtzicht) met te weinig licht niet door de radio wordt opgepakt. Met mijn oude radio had ik daar geen enkel probleem mee, wat dus aan geeft dat dit probleem in de Pioneer zelf zit.
De radio is geschikt om met de bestaande stuurwielbediening bediend te worden. Hierbij zijn wel 2 dingen noodzakelijk:
- een autogebonden stuurwielinterface (het duurste deel van de aansluiting) om van het merk/model gebonden signaal naar een universeel signaal te gaan
- een leadkabel om van de interface met het juiste merkgebonden autoradio te verbinden.

Zelf heb ik de Pioneer nu 9 maanden in gebruik, waarbij ik voornamelijk Tuneinn gebruik voor het beluisteren van internetradio en Google Maps om te navigeren.
 
Bovenaan