Welkom op dit forum. Log in om deze melding te laten verdwijnen. Nog geen account? Registreer dan gratis.

Review Silk'n Toothwave

Master

Administrator
Medewerker
De Silk'n Toothwave, de elektrische tandenborstel voor een bedrag waarvoor je 100 hand tandenborstels kan kopen. Is zo'n dure borstel zijn prijs wel waard?
Een paar maanden geleden kwam ik voornamelijk gesponsorde reviews tegen. Van die blogs waarbij in ruil voor een gratis exemplaar een positieve verhaal werd geschreven. Toch was ik heel nieuwsgierig naar de gepatenteerde DentalRF-technologie, waarbij radiofrequenties worden gebruikt om tandplak los te weken en extra te kunnen reinigen.
Het promotiefilmpje van Silk'n zelf:

Zo'n filmpje is natuurlijk mooi, en met de juiste uitleg kan je iedereen alles wijs maken. De gesponsorde blogs zijn ook leuk om te lezen, maar daarbij twijfel ik toch altijd weer aan de onafhankelijkheid van zo'n artikel.
De volgende stap: Reviews lezen.
Op de webshop van Coolblue zijn op dit moment 28 reviews te lezen, met een score van 4 sterren (8,3 van 10).
Deze 28 reviews zijn als volgt opgebouwd:
- 6 reviews met 5 sterren
- 18 reviews met 4 sterren
- 3 reviews met 3 sterren
- 1 review met 2 sterren
- en geen enkele review met slechts 1 ster.
Voor deze prijsklasse verwacht ik wel kritische klanten, dus wat waardering (8,3 van 10) betreft lijkt het mij wel betrouwbaar.

Afgelopen week heb ik de knoop doorgehakt, en de Toothwave met 2 extra opzetborstels besteld. De dag erna is deze netjes bij de door mij geselecteerde afhaalpunt bezorgd, dus na het werk gelijk opgehaald.
Qua uiterlijk is het een echte premium borstel, met een mooie strook aluminium waarin de bedieningsknop en de notificatielampjes zitten verwerkt. Het is dus een mooi vormgegeven borstel die prima in de hand ligt. Wat poetsen betreft vind ik het een hele nieuwe ervaring. In de hoogste stand trilt de borstel 400 keer per seconden. De zachte haren zijn ideaal voor gevoelig tandvlees, waarbij ik voor de eerste keer sinds tijden geen bloedend tandvlees had. Of de Dental RF technologie zijn werk doet kan ik nu nog niet zeggen, maar ik ga er maar van uit dat het wel iets zal doen.
Hopelijk melden zich meer mensen met ervaring met deze Toothwave op dit forum.
 
Bovenaan