• Welkom op dit forum. Log in om deze melding te laten verdwijnen. Nog geen account? Registreer dan gratis.

    Voordelen van een account:
    - lees en plaats forumberichten
    - lees en plaats sociale berichten
    - krijg toegang tot alle WMSX spellen
  • De afgelopen dagen zijn er meerdere fora waarop bestaande accounts worden overgenomen door spammers. De gebruikersnamen en wachtwoorden zijn via een hack of een lek via andere sites buitgemaakt. Via have i been pwned? kan je controleren of jouw gegeven ook zijn buitgemaakt. Wijzig bij twijfel jouw wachtwoord of schakel de twee-stappen-verificatie in.

Verkiezingen Turkije

Master

Administrator
Medewerker
De verkiezingen in Turkije zijn in volle gang. President Erdogan (aan de macht sinds 2014) heeft nu een flinke concurrent aan de oppositie. Vermoedelijk heeft de nasleep van de recente aardbeving hier ook een grote invloed op.
Erdogan ontvangt vooral veel stemmen van Turken uit het buitenland. Veel hoog opgeleide Turken binnen Turkije zien hem liever vertrekken. Ook voor Zweden kan de uitkomst van de verkiezingen belangrijk zijn aangezien Erdogan de toetreding van Zweden tot de NAVO blokkeert.


 
Misschien niet populair idee, maar ik ben van mening dat Turken in Nederland helemaal niet meer zouden mogen stemmen voor Turkse verkiezingen, en niet alleen Turken.
Ze wonen daar immers niet meer en weten dus niet zo goed hoe het daar is en voelt als mensen die daar feitelijk wonen, maar kunnen door hun stemgedrag dus wel de verkiezingen ongunstig beinvloeden.
Wat mij betreft stem je dus in en voor de verkiezingen van het land waar je woont en verder nergens.

Kortom, kiezen of delen. Of je hebt een Turks paspoort en je stemt voor Turkse verkiezingen, maar dan geen stemrecht meer in Nederland. Ofwel je hebt een Nederlands paspoort en je stemt voor Nederlandse verkiezingen maar dan niet meer voor de Turkse.
Heb je 2 paspoorten dan stem je voor het land waarin je op dat moment woonachtig en kiesgerechtigd bent.

Van toepassing niet alleen op Turkse bewoners maar op alle bewoners waar dit op van toepassing zou kunnen zijn, Syrië, Marokko, Tunesië, andere EU landen, noem maar op.
 
In Turkije kan vandaag weer gestemd worden (2e ronde). Het gaat vandaag om de stemmen voor Erdogan en oppositiekandidaat Kemal Kiliçdaroglu.

 
Back
Bovenaan