• Welkom op dit forum. Log in om deze melding te laten verdwijnen. Nog geen account? Registreer dan gratis.

    Voordelen van een account:
    - lees en plaats forumberichten
    - lees en plaats sociale berichten
    - krijg toegang tot alle WMSX spellen
  • De afgelopen dagen zijn er meerdere fora waarop bestaande accounts worden overgenomen door spammers. De gebruikersnamen en wachtwoorden zijn via een hack of een lek via andere sites buitgemaakt. Via have i been pwned? kan je controleren of jouw gegeven ook zijn buitgemaakt. Wijzig bij twijfel jouw wachtwoord of schakel de twee-stappen-verificatie in.

Waarom oude tramlijnen zijn verdwenen

Master

Administrator
Medewerker
Ooit waren er heel veel regionale tramlijnen in Nederland. Door de opkomst van de auto werden de straten echter steeds drukker en werden mensen tegelijkertijd minder afhankelijk van de tram. Het gevolg daarvan was dat de tram eigenlijk in de weg zat voor het toenemende autoverkeer en dat er dankzij de auto minder mensen met de tram reisden. De tram werd vervangen door bussen die flexibeler waren omdat ze geen rails nodig hebben. Inmiddels staan de bussen ook steeds vaker vast door het drukke autoverkeer. Een oplossing daarvoor zijn de aparte busbanen. Vanwege de drukte en de mogelijkheid om aparte banen te creëren komen trams in drukkere steden toch weer terug.
Steden met een eigen tramnetwerk:
- Amsterdam
- Rotterdam
- Den Haag
- Utrecht
De trams in de bovengenoemde steden bedienen ook de voorsteden. Een uitgebreid netwerk zie je ook bij de randstadrail, een samenwerking tussen Rotterdam, Den Haag en Zoetermeer. Deze regio vormt op die manier steeds meer 1 grote stad.
 
Back
Bovenaan