• Welkom op dit forum. Log in om deze melding te laten verdwijnen. Nog geen account? Registreer dan gratis.

    Voordelen van een account:
    - lees en plaats forumberichten
    - lees en plaats sociale berichten
    - krijg toegang tot alle WMSX spellen
  • De afgelopen dagen zijn er meerdere fora waarop bestaande accounts worden overgenomen door spammers. De gebruikersnamen en wachtwoorden zijn via een hack of een lek via andere sites buitgemaakt. Via have i been pwned? kan je controleren of jouw gegeven ook zijn buitgemaakt. Wijzig bij twijfel jouw wachtwoord of schakel de twee-stappen-verificatie in.

wasdroger

Kate

Active Member
Het heeft in veel kranten gestaan, er is op de tv aandacht aan besteed: let op je wasdroger! En dat opletten moet op allerlei fronten.

Mijn wasdroger stond op zolder, de wasmachine een verdieping lager. Onhandig, maar het kon niet ander. En dus bracht ik mijn was naar boven, deed het in de droger en wachtte dan op het doordringende geluid dat aangaf dat het drogen klaar was.
Maar dat wachten deed ik niet naast de deur van de zolder, en op een dag miste ik het geluid. En ik dacht ook niet aan mijn was. Tot ik een paar uur later naar de zolder moest en daar een heel hete wasdroger aantrof, die niet van plan bleek te zijn om zonder mijn tussenkomst te stoppen!
Wat als ik er niet naar toe was gegaan! Ik weet het niet.

Maar ik leerde er van, maakte iedere keer het pluizenfilter schoon en leegde telkens het condenswaterbakje. Totdat ik merkte dat er vellen pluizen onderin bleven zitten waar ik niet bij kon. Mijn arm was toch echt niet lang genoeg!
De monteur die er daarna iets over mocht zeggen, zei dat dit vaak voorkwam en dat hij dan kwam om het ding te monteren en schoon te maken. En dat moest regelmatig bij vaak wassen. Kassa!!

Sindsdien is mijn wasrek in ere hersteld, de wasdroger naar de apparaten-hemel verdreven en ik ben weer gelukkig en onbezorgd!

Moraal: blijf thuis als je de wasdroger hebt aangezet, ga af en toe eens kijken en laat tijdig de binnenkant schoonmaken.
 
Bij wasdrogers is het altijd raadzaam om in de buurt te zijn als ze aan staan. Zorg hierbij ook altijd voor een geaarde aansluiting.
Verder zijn er verschillende typen wasdrogers, waarbij de warmtepompdrogers het minste warmte warmte produceren. Zelf heb ik vorig jaar deze warmtepomp droger met zelfreinigende condensor gekocht, waarbij het condenswater wordt gebruikt om de condensor te spoelen.
 
Kijk, dat is een handige uitvoering! Ik heb mijn wasdroger indertijd vooral weggedaan omdat ik heel erg bang voor brand. Daar werd toen net veel voor gewaarschuwd op de tv.
Nu ben ik al weer helemaal gewend aan een wastoren in een van de ongebruikte slaapkamers en wat ik 's avonds ophang, dat is 's morgens droog. Maar als ik deze droger eerder gekend had, dan.........
 
Dat is wel waar, maar mijn persoonlijke energie moet je ook meerekenen, hoor! Want ophangen, en weer afnemen kost ook, al ben ik hier een goedkope huishoudelijke hulp, met kost en inwoning, vrije dagen en ook nog een loon!:)
 
wij hangen onze was buiten aan de wasdraad en nu met dit schitterende weer op 1a 2 uren droog en energie bespaard.
 
Back
Bovenaan